Lucia

Lucia

  1. Lucia Paula je apsolventica francuskog jezika i književnosti te rehabilitacije slušanja i govora. Ljubav su joj jezici, podučavanje, rad s djecom, more i knjige. Obožava druženja i izlaske s dragim ljudima. Pogotovo uz vino. Puno priča. 
  2. U četvrtom razredu osnovne škole odlučila sam da želim postati profesorica francuskog inspirirana svojom tadašnjom profesoricom. Fonetika, rehabilitacijski smjer, došao je spontano kao izbor tijekom srednje škole, a danas su moja savršena kombinacija.
  3. Vođenje tečaja u Atelieru i blog “Tko želi čuti više”.
  4. Volim otići sama na plažu (kad mi obitelj i prijatelji dopuste) samo s knjigom i ručnikom u ruci.  To je moj zen.
  5. Vrijedi pokušati!
  6. Skuhati kavu.
  7. Francuski je u mojoj, kao i u većini osnovnih škola, bio izborni predmet. U četvrtom razredu moglo se odabrati francuski kao drugi strani jezik. Ne znam točno zašto, mi smo bili prve generacije koje su imale na izbor francuski, ali ja sam htjela i zanimali su me jezici. Pisanje, gramatika i učenje hrvatskog sam obožavala, engleski je već krenuo pa sam htjela sebi začiniti školske dane. I gledajući s današnje perspektive, odlično sam izabrala!
  8. U početku, najteži i najdosadniji bili su mi  glagoli. S vremenom su oni prešli u potpuno drugu kategoriju, u najzabavnije i najzanimljivije, barem neka pravilnost i sigurnost koju kad naučiš, ostaje zauvijek. Sada me najviše veseli francuski humor, bilo kad ga razumijem ili kad ga uspijem ostvariti s izvornim govornicima.  🙂
  9. Naravno. Rodom sam iz okolice Dubrovnika, od srednje škole sam u turizmu. Kad Francuzi dođu, glavna si faca ako znaš dvije riječi više od “Bonjour!”. Tako je krenulo, a danas ga koristim gotovo svakodnevno. Ne znam kako bi izgledao moj život bez tog alata.
No Comments

Post A Comment
X